Exotické koreniny

Kari

Kari : pôvodne takto v Indií nazývali jedlo z malých kúskov mäsa a zeleniny v hustej omáčke, ktoré jedli s rýžou alebo chlebom ... Angličania však toto pomenovanie preniesli na korenie. Určite ste ho už jedli, pretože patrí k najznámejším exotickým koreninám, no možno neviete, že to nie je jedna...

Koriander

Koriander : prášok vonia po pomarančoch a aníze. Egypťania verili v jeho silu a dávali ho na znak úcty ako obetnú rastlinu do hrobiek. Rovnako verili, že pomôže liečiť zápaly a zlepší erekciu, silica zo semien podporí trávenie, uvoľňí nadmerné plyny, zmierni bolesti v kľboch a pri reumatizme ......

Kardamón

Kardamón - sa pokladá za veľmi vzácne korenie. Využívajú sa z neho buď celé sušené žltozelené tobolky, alebo iba čierne pomleté zrnká. Kardamón určite vyskúšajte, ak vás páli záha, zpácha vam z úst a bývate často podráždený.  Preslávil sa aj ako účinné afrodiziakum. V oriente mu pripisujú...

Kurkuma

Kurkuma - mnohí ju poznajú ako indický šafrán, lebo dodnes často slúži ako náhrada drahého šafránu, alebo ako žltý zázvor, pretože vonia tak trochu po pomarančoch a trochu ako ďumbier. Pre svoju prenikavú, mierne pikantnú chuť a žltú farbu sa stal prášok z kurkumy obľúbenou prísadou do mnohých...

Kajenské korenie

Kajenské korenie - korenie alebo presnejšie prášok z chilli papriciek, ktoré priviezli do Európy už v 16. tom storočí z Indie, je červené a silne palivé. Vďaka kapsaicínu nielen riadne štípe, ale dokonca zahrieva, takže výborne uvolní hlieny a toxíny, zlepší látkovú výmenu, pomôze telu rýchlejšie...